Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres Shaping the future of medicine

Universiteit Twente, Enschede
120 Algemeen

Details evenement

15 april 2016
09:00 uur
Universiteit Twente, Enschede
Universiteit Twente
Gratis

ECTM congres: Shaping the future of medicine

Razendsnelle ontwikkelingen in de medische technologie zorgen voor een enorme impact op de gezondheidszorg. Dit vereist dat de toekomstige zorgprofessionals op een andere manier moeten worden opgeleid. Scholing op het snijvlak van Technologie en Geneeskunde is de sleutel tot innovatie in de geneeskunde. 

Het congres wordt georganiseerd in het kader van het 10-jarige bestaan van het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM). Een geavanceerd simulatiecentrum op het gebied van technologie en geneeskunde van de Universiteit Twente. Tijdens het plenaire programma delen inspirerende sprekers hun visie op de ontwikkelingen in de zorg. 

Sprekers
De toonaangevende spreker Rob ten Hoedt, voorzitter van EUCOMED, de Europese belangenorganisatie van de MedTech industrie en Executive VP van Medtronic zal ingaan op de consequenties van de immense veranderingen in de gezondheidszorg vanuit het perspectief van het bedrijfsleven. Daarnaast zal Silvana Perretta, professor of surgery en director web-based education van het gerenommeerde IRCAD/IHU opleidingsinstituut uit Straatsburg haar visie geven op de noodzaak voor beter en geïntegreerd technisch - medisch onderwijs om de traditionele barrières tussen disciplines te doorbreken. Heleen Miedema, opleidingsdirecteur health van de Universiteit Twente schets ten slotte haar visie op de komst van de Technisch Geneeskundige en de noodzaak tot nieuwe vormen van na- en bijscholing van medisch professionals.

Parallelsessies 
Tijdens de parallelsessies wordt ingegaan op de laatste inzichten op het gebied van simulatieonderwijs en de expertise en faciliteiten van het ECTM.
Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennismaken met onder andere endovasculaire simulatie, onderwijs op het gebied van medische beeldvorming, simulation-based fysiologisch onderwijs, de gestructureerde training en toetsing van medische vaardigheden en de inzet van simulatiepatiënten.

Meer weten?
Kijk voor informatie over het programma, de sprekers en de gratis aanmelding (beperkt aantal plaatsen) op www.utwente.nl/ectm-congres