Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Introductietraining zorgpaden in de geriatrische revalidatiezorg

Oudlaan 4, Utrecht
109 Algemeen

Details evenement

07 april 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
495

Afgelopen jaren is uw organisatie druk bezig geweest met het ontwikkelen van zorgpaden voor specifieke doelgroepen in de GRZ. Helaas hoor je vaak “zorgpaden zijn papieren tijgers, die slechts in de kast liggen”. In de training zorgpaden in de GRZ gaan we in op het ontwikkelen, implementeren en evalueren van zorgpaden. Zorgpaden zijn namelijk geen slapende documenten, maar juist een methode om zorg te verbeteren, waarbij draagvlak van uw medewerkers van groot belang is.

Wilt u de verandering aangaan?
Q-Academy organiseert een introductietraining die gericht is op de praktische implementatie van zorgpaden in het primaire proces. Welk doel wilt u bereiken met uw zorgpad? Hoe realiseert u een cultuuromslag bij medewerkers? Welke praktische veranderingen zorgen ervoor dat de behandeling van uw cliënt verloopt volgens het zorgpad?

Concrete voorbeelden, zoals het herinrichten van het cliëntendossier, het behandelplan en de MDO-structuur komen aan de orde. Vanuit onze jarenlange ervaring met zorgpaden in ziekenhuizen, GGZ-instellingen en revalidatiecentra delen wij tips en valkuilen. De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met oefeningen en cases. U kunt eigen praktijksituaties inbrengen.

Centraal staan vragen als:
Voor wie ontwikkelt u zorgpaden (interne en externe partijen)? Is de contractering met de zorgverzekeraar of de kwaliteit van zorg de drijfveer?
Hoe ontwikkelt u zorgpaden binnen uw organisatie? Wie betrekt u daarbij?
Hoe implementeert u een zorgpad effectief in uw organisatie?
Hoe evalueert u een zorgpad en houdt u deze ‘levend’?

Q-Academy sluit aan bij de internationaal ontwikkelde kennis en methoden rond zorgpaden zoals deze door de European Pathway Association zijn ontwikkeld. Dit betekent dat wij zorgpaden zien als een complexe interventie. Voor de invoering hanteren wij het zeven-fasen-model*.

 *The 7-phase method to design, implement and evaluate care pathways
Kris Vanhaecht, Eva van Gerven, Svin Deneckere, Cathy Lodewijckx, Ingrid Janssen, Ruben van Zelm, Paulo Boto, Rita Mendes, Massimiliano Panella, Eva Biringer, Walter Sermeus. Int. J. of Person Centered Medicine, [S.l.], v. 2, n. 3, p. 341-351, sep. 2012

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Introductietraining zorgpaden in de geriatrische revalidatiezorg