Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Palliatieve Zorg voor mensen met Dementie

Akoesticum, Ede
244 Algemeen

Details evenement

04 april 2016
09:00 uur
Akoesticum, Ede
StudieArena
info@studiearena.nl
035-5394005
€ 295 (excl BTW)

Contactgericht werken in de laatste levensfase

Het liefst wil je zo goed mogelijke zorg bieden aan mensen met een gevorderde dementie. In de praktijk is dit echter niet eenvoudig. Iemand met dementie kan zijn persoonlijke wensen en behoeften niet altijd meer duidelijk maken. Dementie stelt hoge eisen aan het inzicht, communicatievermogen en het geduld van zorgverleners. Niet alleen in de omgang met de persoon met dementie maar ook met hun naasten die meebeslissen over de zorg voor hun partner, vriend of familielid.

Hoe signaleer je pijn en anticipeer je op onrustig of angstig gedrag? Wat is het belang van omgevingsfactoren voor het comfort en welbevinden? Hoe bespreek je ethische dilemma’s en hoe praat je überhaupt over de zin van het leven en de dood? En hoe kunnen muziek en complementaire zorg bijdragen aan het welbevinden en maken van contact? Deze en vele andere vragen komen aan de orde tijdens het Landelijk Congres Palliatieve Zorg voor mensen met Dementie.

Een veelzijdig congres over contactgericht werken en het bieden van comfort en welbevinden voor mensen met dementie in de laatste levensfase. Laat je inspireren én inspireer anderen! Het wordt een bruisende dag vol kennis, reflectie, omdenken, leren van elkaar en een bijzondere belevingparade.

Zie voor het hele programma:
http://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/landelijk_congres_palliatieve_zorg_voor_mensen_met_dementie