Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Stoomcursus DBC’s voor de geriatrische revalidatiezorg

Oudlaan 4, Utrecht
189 Algemeen

Details evenement

11 april 2016
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
295

Per januari 2013 is de geriatrische revalidatiezorg overgeheveld naar de zorgverzekeringswet. Zorg en behandeling worden sindsdien via DBC’s gefinancierd. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot. Behandelaars registreren zorgactiviteiten, financieel medewerkers declareren in DBC’s en managers GRZ monitoren en sturen op een andere manier dan zij gewend zijn in de Wlz (voorheen AWBZ).

Q-Academy organiseert de ‘Stoomcursus DBC’s voor de GRZ’. Deze cursus is primair bedoeld voor (nieuwe) medewerkers in GRZ-instellingen die snel thuis willen zijn in de DBC-materie of hun kennis willen checken bij GRZ-experts. Tevens is deze cursus bedoeld voor medewerkers van bijvoorbeeld zorgverzekeraars of toeleveranciers aan de zorg, die meer willen weten over de DBC’s.

De Stoomcursus DBC’s is praktisch en interactief van aard en geeft u de juiste kennis en handvatten om uw (nieuwe) taken rond de DBC’s uit te voeren! Desgewenst kunt u eigen (lastige) praktijksituaties inbrengen.

Na afloop van de cursus:
Heeft u inzicht in de DBC-systematiek voor de GRZ.
Heeft u inzicht in de gevolgen van de DBC’s voor uw organisatie.
Heeft u inzicht in de gevolgen van de DBC’s voor uw eigen werkzaamheden.
Bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de GRZ.
Bent u in staat om te werken met de zorgproductenviewer en uitval uit de grouper te analyseren.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Stoomcursus DBC’s voor de geriatrische revalidatiezorg