Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Uw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek

Oudlaan 4, Utrecht
107 Algemeen

Details evenement

19 april 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
440

Uw organisatie wil de focus van de interne audits meer leggen op het primair proces? Dat kan met de tracermethodiek! Een groot verschil met andere auditmethodieken is dat bij een patiënttracer het logistieke pad van de patiënt of cliënt de rode draad van de audit vormt. Indien mogelijk spreken de auditoren ook met de (familie van de) patiënt. Bij een systeemtracer is de audit gericht op een systeem/proces/onderwerp.

Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de praktijk gaan auditoren zonder afspraak op pad en spreken ze met de medewerkers die bij de zorg van de betreffende patiënt(en) betrokken zijn geweest. In de accreditatieprocessen van het NIAZ en JCI speelt de tracermethodiek een belangrijke rol in het toetsen van afspraken en normelementen. Maar ook los van deze keurmerken is de tracermethodiek een goede aanvulling op het auditsysteem. Wat betekent de implementatie van de tracermethodiek voor u als coördinator van de interne audits?

Na de training weet u wat er als kwaliteitsmanager/-adviseur van u verwacht wordt en bent u in staat om succesvol en effectief uw huidige interne auditsysteem aan te vullen met de tracermethodiek.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Uw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek