Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Webinar: 5 redenen om te auditen volgens de tracermethodiek in de langdurige zorg

Online
181 Algemeen

Details evenement

19 april 2016
14:00 uur
Online
Q-Consult
026 - 383 05 65
Kosteloos

Steeds vaker zetten ziekenhuizen de tracer in als auditmethodiek. Waarom? De tracer is een wijze van auditen die de patiënt écht centraal zet en die stimuleert te zoeken naar verbeteringen in het primaire zorgproces. Tijdens de tracer doorloopt de auditor het zorgpad en de processen die daaraan gekoppeld zijn van de eerste tot de laatste stap, in omgekeerde volgorde. Doordat auditoren het zorgproces op de werkvloer doorlopen, krijgen ze een goed beeld van de praktijk. Daarnaast geeft het contact met de (familie van de) cliënt waardevolle informatie over resultaten van het zorgproces.

Daardoor levert de tracer andere informatie op dan reguliere audits en is daarmee een goede aanvulling op het auditsysteem. Daarnaast brengt de werkwijze veel enthousiasme bij de auditoren en gesproken professionals teweeg.
De tracer is dan ook bij uitstek een methodiek die goed in te zetten is in de langdurige zorg. Het sluit volledig aan bij de gedachtegang die we bij veel zorginstellingen terugzien: de cliënt centraal zetten. Vanzelfsprekend zijn de processen in een zorginstelling anders dan binnen een ziekenhuis. Dat is de reden dat we binnen Q-Consult de tracermethodiek passend hebben gemaakt voor toepassing in de langdurige zorg.

ONDERWERPEN
In deze webinar nemen we u mee in wat een tracer is, waarom dit een goede aanvulling is op uw interne auditsysteem en hoe u deze methodiek kunt toepassen. Kortom, het hoe, wat en waarom van een auditmethode waarin uw cliënt centraal staat.