Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Het Wijkteam onder de loep

Postillion, Utrecht
128 Algemeen, BSL/Zorgvisie

Details evenement

24 mei 2016
09:00 uur
Postillion, Utrecht
Zorg+Welzijn Congressen


Het wijkteam is de belangrijkste organisatorische vernieuwing in het sociaal domein. In bijna alle gemeenten zagen ze de afgelopen jaren het levenslicht. ’Het wijkteam onder de loep’ op 24 mei geeft inzicht in de eerste resultaten van het wijkteam. Verbetert de ondersteuning van kwetsbare mensen, worden familie, buren, vrijwilligers op de goede manier betrokken? Wat zijn de voorwaarden waaronder het wijkteam goed blijkt te werken? En welke dilemma’s zijn opgedoken, waar liggen de kansen voor het wijkteam?

Dit congres voor professionals in wijkteams, teamleiders en betrokken ambtenaren biedt bovendien volop gelegenheid de kwaliteit van het wijkteam verder te verbeteren. Je leert van de ervaringen van collega’s, je krijgt grip op knelpunten in beleid, je wordt bijgespijkerd op de specifieke problemen die jouw cliënten kunnen hebben. ’Het wijkteam onder de loep’ helpt jouw wijkteam verder.

Tijdens dit congres krijg je:
Een helder beeld van wanneer wijkteams wel en niet functioneren;
Handvatten hoe goede samenwerking te ontwikkelen met partners buiten het wijkteam;
Houvast voor de aanpak van de meest prangende wijkteam-dilemma’s;
Inzicht in de processen in het wijkteam.