Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Klachtrecht Nieuwe Stijl: de Wet Klachten, Kwaliteit en Geschillen Zorg (Wkkgz)

NBC Congrescentrum, Nieuwegein
83 Algemeen

Details evenement

26 mei 2016
03:30 uur
NBC Congrescentrum, Nieuwegein
Stichting Kwaliteitsverbetering Gezondheidszorg (SKG)
06 - 207 367 15
€ 295,- (inclusief btw)

Op 26 mei organiseert de Stichting Kwaliteitsverbetering Gezondheidszorg (SKG) in Nieuwegein een congres over de Wet Klachten, Kwaliteit en Geschillen Zorg (Wkkgz). Het doel is om iedereen die in de praktijk te maken heeft met klachten en geschillen in de zorg te informeren over deze nieuwe wet.

De SKG heeft de ontwikkelingen rondom de wet, die op 1 januari van dit jaar in werking is getreden, op de voet gevolgd. Met het Congres Klachtrecht Nieuwe Stijl deelt de stichting die kennis met iedereen die dit jaar te maken krijgt met de invoering van de Wkkgz.

Sprekers uit praktijk en wetenschap
De sprekers op het congres zijn Prof. Dr. Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht in Rotterdam, Drs. Marijke Levelink van Quasir, het expertisecentrum voor klachten in zorg en welzijn, en Eric Verkaar, directeur van Zorgbelang Gelderland / Utrecht. Zij belichten de nieuwe regelingen allen vanuit een ander perspectief, waarbij zij zich achtereenvolgens concentreren op de inhoud, de praktische implicaties en de implementatie van de Wkkgz.

Informatie, inspiratie en netwerk
De dag wordt geleid door Victor Deconinck. Onder zijn leiding is er ook een afsluitende discussie. Gedurende de middag is er ook ruim de tijd om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Het belooft een inspirerende en vruchtbare middag te worden.

klachtrechtnieuwestijl.nl