Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Waar houdt de verantwoordelijkheid van de dokter op? Met gestrekt been: Joost Zaat, huisarts en journalist

De Balie, Amsterdam
158 Algemeen

Details evenement

08 mei 2016
15:00 uur
De Balie, Amsterdam
De Balie
10

Waar houdt de verantwoordelijkheid van de dokter op? En hoe kun je een ongezonde levensstijl – roken, drinken – veranderen? Volgens Joost Zaat, huisarts en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, moeten dokters stoppen met de zinloze zorgprogramma’s om iemand af te helpen van een ongezonde levensstijl. Antwoorden voor preventie moeten niet gezocht worden in de huisartsenpraktijk, maar in de samenleving en bij de overheid. Alleen dan kan de zorg echt een verschil maken. Zondag 8 mei gaat Zaat in De Balie dieper in op dit onderwerp tijdens de laatste aflevering van de serie Met gestrekt been, een drieluik over veranderingen in de gezondheidszorg.

Na afloop van Zaats pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg. Want welke rol heeft bijvoorbeeld de politiek? En moeten dokters af van hun reddersfantasieën met betrekking tot een ongezonde levensstijl?

Te gast zijn o.a:

- Joost Zaat, huisarts en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde
- Marije Holtrop, huisarts
- Eric van der Burg, wethouder Zorg en Welzijn (VVD)
- Louis Overgoor, , directeur BigMove
- David Koetsier, huisarts en kaderarts hart- en vaatziekten

Moderatie: Natasja van den Berg

Meer info & tickets