Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

5e Arts & Voeding congres

Van Nelle Fabriek, Rotterdam
96 Algemeen

Details evenement

03 juni 2016
09:15 uur
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Arts & Voeding congres

80% Van de mensen met Diabetes Type 2 kan met het juiste dieet van de medicijnen afkomen. In hoeverre kan voeding ook een curatie rol spelen in de behandelng van reuma, autisme, parkinson, hart & vaatziekten, maag & darmziekten en borstkanker?

Op vrijdag 3 juni wordt het 5e Arts en Voeding Congres in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam georganiseerd. Het Arts en Voeding Congres is in 4 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste landelijke podium voor (huis)artsen over voeding. Dit lustrumjaar focust op een geheel nieuw domein binnen de zorg: curatieve voedingsinterventies.

Kan gezonde, verse voeding medicatie vervangen?
Tijdens het programma wordt uitvoerig stilgestaan bij de grotere 'welvaartsziekten' die voornamelijk worden veroorzaakt door onze (westerse) leefstijl met een voedingspatroon dat rijk is aan industriële voeding. 80% van de mensen met Diabetes Type 2 kan met het juiste dieet van de medicijnen afkomen. In hoeverre kan voeding ook een curatieve rol spelen in de behandeling van reuma, autisme, parkinson, hart & vaatziekten, maag & darmziekten en borstkanker? Kan gezonde verse, onbewerkte voeding medicatie vervangen en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren?

Meer informatie over het congres vindt u op de website www.artsenvoeding.nl. Het 5e Arts en Voeding Congres is een initiatief van Voeding Leeft en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Erasmus MC en de gemeente Rotterdam.

Meer weten? Neem deel aan het congres!
Wilt u het 5e Arts en Voeding Congres bijwonen? Ga dan naar www.artsenvoeding.nl en schrijf u in.

3 juni – 5e Arts & Voeding congres

Curatieve voedingsinterventies: het nieuwe zorgdomein

· Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam

· Tijd: 9.15 uur - 17.15 uur