Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Data Science Crash Course

Nabij Utrecht
130 Algemeen

Details evenement

09 juni 2016
09:30 uur
Nabij Utrecht
International Management Forum (IMF)
info@imf-online.com
040 246 0220
3480

Data Science Crash Course
In deze 5-daagse Data Science cursus leert u wat er in uw organisatie nodig is om waarde te creëren met Data Science en Big Data.

Deze intensieve en interactieve 5-daagse cursus staat in het teken van een verkenning en verdieping van welke nieuwe mogelijkheden en kansen Data Science uw organisatie biedt. U doet concrete kennis op om de juiste keuzes te maken met betrekking tot de mogelijkheden, kansen en risico’s op het gebied van Data Science en Big Data Analytics.

Aan de hand van een classificatietaak wordt in zowel Python als R, via de CRISP methode, langs de stappen gelopen die nodig zijn om tot een voorspellend model te komen. Een halve dag wordt besteed aan de DatamineR toolbox, die tijdens de training gebruikt wordt. DatamineR is een virtual machine die uitgerust is met alle denkbare open source Data Science tools. Eveneens een halve dag wordt besteed aan de analyse van sociale netwerken, open data, newerkdata en user generated content. Een hele dag wordt besteed aan welke visualisatiemethodes er zijn om webapplicaties te ontwikkelen en vorm te geven. Vervolgens wordt aandacht besteed aan Big Data opslag: wat zijn de tool- en platformkeuzes? Wanneer kiest u voor Hadoop, Cassandra, MongoDB of Marklogic? De laatste dag wordt besteed aan de vraag wat er binnen uw organisatie nodig is om de waarde van informatie optimaal te benutten.

Data Science Crash Course – lesmateriaal
De Data Science Crash Course bestaat uit presentaties, uitgebreid lesmateriaal, boeken, een toolbox, voorbeelden en (een beperkt aantal) opdrachten. U ontvangt een 8Gb USB-stick met alle voorbeelden en tools op de DatamineR virtual machine. Dit is een toolbox waarin alle voorbeelden, het cursusmateriaal en de open source Data Science tools direct beschikbaar zijn. Enerzijds een mooi naslagwerk voor u met aansprekende voorbeelden, anderzijds een onmisbare toolbox voor een snelle start van uw project.

Data Science Crash Course – voor wie?
De Data Science Crash Course is ontwikkeld voor (IT) professionals, informatiespecialisten en managers die betrokken zijn bij Business Intelligence (BI) initiatieven of die zich richten op Big Data. Wij denken dan aan Business Intelligence managers, business analisten, data analisten, datawarehouse analisten, marketing intelligence managers, informatiemanagers, (Big) Data managers, informatie architecten en functioneel beheerders in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector.