Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Excel voor de zorgadministratie (langdurige zorg)

Oudlaan 4, Utrecht
91 Algemeen

Details evenement

07 juni 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Consult
026-3830565
345

Informatieverwerking in de zorg wordt steeds belangrijker, vooral voor de afdeling zorgadministratie. De hoeveelheid informatie die de afdeling binnenkomt, wordt verwerkt en de afdeling weer verlaat, wordt niet alleen steeds meer, maar ook steeds complexer. Deze beweging vraagt van medewerkers nieuwe kennis en expertise, zowel inhoudelijk als op analytisch vlak. Excel is daarbij hét programma om cijfers uit te draaien, inzichtelijk te maken, analyses op uit te voeren en rapportages mee te maken.

Herkent u onderstaande vragen uit uw eigen praktijk?

- Hoeveel Wmo-klanten zijn er op dit moment per gemeente?
- Neemt het aantal declaratiefouten af?
- Hoe verhoudt de registratie in systeem A zich tot de gegevens in systeem B?
- Medewerkers voeren repeterend werk uit, kunnen er zaken worden geautomatiseerd?
- Hoe kunnen we ons eigen werk snel en accuraat controleren?

Met Excel kunt u data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Het programma is inmiddels ver doorontwikkeld en kent vele functionaliteiten. In de praktijk ligt de uitgebreide Excelkennis vaak maar bij één of twee personen op een afdeling. Daardoor worden deze ‘experts’ continu bevraagd en bepaalde vraagstukken worden soms niet (snel genoeg) opgepakt. Zelf de mogelijkheden van Excel uitzoeken kost veel tijd en energie, met het gevolg dat andere werkzaamheden blijven liggen. Wilt u meer handigheid hebben in Excel? Wilt u leren hoe u uw eigen werkzaamheden efficiënter en effectiever kunt uitvoeren?

Q-Academy organiseert een toegepaste Exceltraining waarin de deelnemers op hun eigen niveau de mogelijkheden leren kennen, met als doel deze kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Excel voor de zorgadministratie (langdurige zorg)