Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Excel voor de zorgadministratie (ziekenhuizen)

Oudlaan 4, Utrecht
146 Algemeen

Details evenement

07 juni 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
345

In uw werk op de zorgadministratie wordt de laatste jaren om sterke analysevaardigheden gevraagd. Interne afdelingen vragen naar productie- en financiële overzichten, verzekeraars sturen jaarlijks honderden materiële controles en vanaf 2014 heeft het ‘Zelfonderzoek’ zijn intrede gedaan: een jaarlijks terugkerende administratieve cyclus. Dergelijke veranderingen vragen meer kennis en kunde op inhoudelijk- en analysevlak. Toegepaste kennis van Excel is hierbij cruciaal!

Herkent u onderstaande vragen:
- Hoe kunnen we zo snel en grondig mogelijk de diverse analyses van het ‘Zelfonderzoek’ uitvoeren?
- Hoeveel dagbehandelingen zijn er per specialisme geregistreerd in een specifieke periode?
- Neemt het aantal fouten over de maanden heen toe of af?
- Hoe verhoudt de registratie in systeem A zich tot registratie in systeem B?

Met Excel kunt u data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Het programma is inmiddels ver doorontwikkeld en kent vele functionaliteiten. In de praktijk ligt de uitgebreide Excelkennis vaak maar bij één of twee personen op een afdeling, waardoor deze ‘experts’ continu bevraagd worden en bepaalde vraagstukken dan soms niet (snel genoeg) worden opgepakt. Zelf de mogelijkheden van Excel ‘uitvogelen’ kost veel tijd en energie, met als gevolg dat andere werkzaamheden blijven liggen. Wilt u meer handigheid in Excel hebben? Wilt u leren hoe u uw eigen werkzaamheden efficiënter en effectiever kunt uitvoeren?

Wilt u zelfstandig op een efficiënte en effectieve manier aan de slag met analysevraagstukken?
Q-Academy organiseert een toegepaste Exceltraining waarin de deelnemers op hun eigen niveau de mogelijkheden van Excel leren kennen, met als doel deze kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/excel-voor-de-zorgadministratie-ziekenhuizen