Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Maatschappelijk oncologisch debat: de toekomst van de oncologische zorg

VUmc (de Amstelzaal) adres: de Boelelaan 1117, 1081 HV, Amsterdam, Amsterdam
176 Algemeen

Details evenement

22 juni 2016
12:30 uur
VUmc (de Amstelzaal) adres: de Boelelaan 1117, 1081 HV, Amsterdam, Amsterdam
VUmc
50jaar@vumc.nl
0204444036
0 euro (kosteloos toegankelijk)

Het debat heeft een maatschappelijke insteek waarbij zowel zorgverzekeraars, de farmaceutische industrie, patiënten(verenigingen) als (academische) ziekenhuizen, hun visie geven op de oncologische zorg van de toekomst. We belichten de betaalbaarheid van de oncologische zorg vanuit verschillende stakeholders. We laten patiënten aan het woord over het met kanker functioneren in de maatschappij en de bijbehorende uitdagingen. Sprekers van gerenommeerde instituten als het John Hopkins Medicine in de Verenigde Staten en het Gustave Roussy Cancer Center uit Parijs lichten de ontwikkelingen op internation vlak toe.

Het voornaamste doel van deze dag is te onderzoeken hoe we er gezamenlijk op kunnen toezien dat patiënten krijgen waar zij recht op hebben en zich gehoord voelen, zowel op het gebied van zorg, informatie, kosten, vooruitgang als op emotioneel vlak.

Gedurende de dag kijken we vooruit en staan we stil bij hetgeen we morgen moeten doen met de wetenschap van vandaag.

het oncologisch debat wordt georganiseerd in samenwerking met Roche.