Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Ontwikkelingsstoornissen in perspectief

Reehorst, Ede
162 Algemeen

Details evenement

22 juni 2016
08:45 uur
Reehorst, Ede
De Tijdstroom en stichting Sympopna
info@sympopna.nl
06 – 83191953
320,00

Uitgeverij De Tijdstroom organiseert in samenwerking met Stichting Sympopna het congres ‘Ontwikkelingsstoornissen in perspectief’.

Aanleiding tot dit congres is het verschijnen van het Leerboek ontwikkelingsstoornissen in de levensloop onder redactie van Rutger Jan van der Gaag, Wouter Staal en Jacob Vorstman.

Een psychiatrische aandoening ontstaat zelden van het ene op het andere moment. Net als bij de meeste somatische ziekten bestaat er vaak een periode met subtiele veranderingen en kenmerken die voorafgaan aan de volledige expressie van psychiatrische klachten. Bij sommige stoornissen zijn vroege subtiele afwijkingen in denken, gevoel en gedrag al herkenbaar vanaf zeer jonge leeftijd. In de afgelopen jaren wordt het belang van dit ontwikkelingsaspect van psychiatrische aandoeningen steeds meer erkend. Deze dag staat in het teken van het ontwikkelingsperspectief van psychiatrische aandoeningen dat door verschillende experts, jong en oud, zal worden belicht. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de neurobiologische en sociaal-emotionele ontwikkeling gedurende de levensloop van de persoon met een psychiatrische aandoening besproken.

Prof. dr. Rutger Jan van der Gaag zal deze dag voorzitten.

Elke deelnemer ontvangt het Leerboek ontwikkelingsstoornissen in de levensloop

Voor het volledige programma en de inschrijfmodule klik hier