Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

seminar - Veranderdag 2016

Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
154 Algemeen

Details evenement

21 juni 2016
09:00 uur
Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Managementboek
010-4731397
€ 995,00 incl. boekenset twv € 121,30

Over dit seminar
Verandermanagement is niet alleen een zaak van theoretische concepten en uitgekiende veranderplannen. Het is in de praktijk vooral ook weerbarstige materie. En het blijft mensenwerk! Verandermanagers leven niet alleen met het hoofd in de wolken, maar staan in de dagelijkse praktijk met de voeten in de modder. Veranderen is geen A-B-C-tje. En hoe meer u veranderingen probeert te managen, hoe minder resultaat u boekt.

De Veranderdag 2016 heeft als thema ‘Betekenis geven aan verandering’. Hoe voert u veranderingen nu echt succesvol in? Tegen welke blokkades loopt u aan, waar ligt u ´s nachts wakker van en wat zijn de mooiste hoera-momenten? Wat kunt u leren van de praktijk van anderen? ROC A12 en KLM delen hun veranderervaringen met u.

Professor Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit, misschien wel een van de beste sprekers van Nederland, schetst een helder beeld van de huidige tijdsgeest. We hebben niet te maken met een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk.
Waar gaat het nu precies om en wat zijn de bedreigingen, en vooral de kansen, voor u?

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur, leiderschap en verandering. Haar motto: ‘Een mens is niet los verkrijgbaar’. Ze spreekt niet vanuit het bekende jargon van de organisatiekunde of de managementliteratuur. Haar presentatie is nooit saai, maar up-tempo en interactief. Ze geeft vele praktijkvoorbeelden en praktische tools.

Ter zijde wordt ter zake. Jaap Bressers verraste in 2015 door zijn boek Waar een wiel is, is een weg dat prompt het best verkochte managementboek van 2015 werd. Omgaan met tegenslag en adekwaat inspelen op verandering, dat is wat u van hem kunt leren.

De dag wordt geleid door Hans van der Loo, die als geen ander weet hoe organisaties in beweging te krijgen door mensen te inspireren, met elkaar te verbinden en op gezamenlijke ambities te richten.

Organisatie
De Veranderdag 2016 is een productie van Focus Conferences & Managementboek.