Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Intervisieserie Lean leiderschap op de werkvloer

t/m 08-12-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
203 Algemeen

Details evenement

29 september - 08 december 2016
16:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy.nl
088-1020950
€ 195,-

Lean management (of Lean) wordt sinds enkele jaren toegepast in de zorg. De aandacht hiervoor groeit nog steeds. Zo blijkt onder andere uit de vele publicaties en symposia. En terecht, Lean biedt een mooie belofte voor ‘meer doen met minder’. Misschien zijn er al Lean projecten in uw instelling. Ongetwijfeld zijn er medewerkers getraind in Lean methoden en instrumenten en zijn er al successen geboekt. Maar hoe houd je de verbeteringen vast op de lange termijn? Hoe ga je om met meer afdelingsoverstijgende problemen? Een van de sleutelelementen hierin blijkt de rol van de leidinggevenden, op verschillende niveaus. Op basis van eerdere trainingen en vele gesprekken in verschillende zorginstellingen, zien we dat er behoefte is aan ondersteuning van (met name operationeel) leidinggevenden in het vasthouden van het Lean-gedachtegoed op de lange termijn. Er blijkt behoefte aan meer praktische instrumenten en kennisuitwisseling bij het ‘hoe’ van Lean levend houden, op een diepgaander manier dan tijdens een congres wordt bereikt. Om in deze behoefte te voorzien, organiseert Q-Academy de intervisieserie Lean leiderschap op de werkvloer. Deze serie bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin we met een vaste groep van 6 tot 8 personen discussiëren over het thema. Uw eigen praktijk staat daarbij centraal. “Ik neem veel mee uit de intervisieserie, aanvulling op kennis. Door intervisie ook verbeterpunten voor persoonlijk functioneren. Heel veel tips ontvangen, waarvan ik een aantal in praktijk heb gebracht.” Voor wie is deze training bedoeld? Leidinggevenden uit alle sectoren van de zorg.