Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Leergang ‘Leiderschap in het publieke domein’

t/m 31-01-2017 - CAOP, Den Haag
245 Algemeen

Details evenement

20 september 2016 - 31 januari 2017
14:00 uur
CAOP, Den Haag
CAOP
l.spaans@caop.nl
06 - 51002967
€1.750,-

Leidinggevenden in het publieke domein opereren in een bijzondere context die wordt gekarakteriseerd door het primaat van politiek en politiek-ambtelijke verhoudingen. Als leidinggevende moet u voldoen aan meervoudige en soms tegenstrijdige, maatschappelijke verwachtingen. De leergang ‘Leiderschap in het Publieke Domein’ verbindt de uitdagingen waar u als leidinggevende in de publieke sector voor staat met inzichten uit de state-of-the-art wetenschappelijk onderzoek. Van publieke organisaties wordt verwacht dat zij effectief, efficiënt en daadkrachtig opereren. Maar om het vertrouwen van politiek en maatschappij te behouden dienen zij ook gelegitimeerd, geaccepteerd en rechtmatig te opereren. Te midden van maatschappelijke ontwikkelingen en crises moeten zij bovendien responsief, robuust en adaptief zijn. Deze meervoudigheid van prestaties maakt leiderschap in het publieke domein een opgave die zeer uitdagend en complex is. De leergang ‘Leiderschap in het publieke domein’ biedt u de benodigde kennis en inzichten om in uw dagelijkse werk invulling te geven aan uw leiderschap. Ook is er aandacht voor uw persoonlijke leiderschapsontwikkeling. De leergang gaat daarnaast in op de vraag hoe uw leiderschap concreet bijdraagt aan de verschillende organisatieprestaties. De bijeenkomsten worden verzorgd door leiderschapsexperts werkzaam bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Daarnaast worden gastsprekers uit de praktijk uitgenodigd.