Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz

t/m 16-01-2017 - Oudlaan 4, Utrecht
368 Algemeen

Details evenement

26 september 2016 - 16 januari 2017
13:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 2.250,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, toegang tot het e-learningplatform, toetsing en koffie/thee/fris. Q-Academy is vrijgesteld van btw. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar.

Het werkveld van de Consulent begeleiding Wmo en Wlz verandert snel en ingrijpend en de eisen die aan u als professional worden gesteld, zijn hoog. Van u worden een professionele houding, inhoudelijke kennis en effectieve gespreksvaardigheden verwacht. De indicerende gesprekken zijn voor een belangrijk deel bepalend voor het realiseren van het juiste plan. Het gaat niet om standaard oplossingen, maar om cliënten met ieder een eigen verhaal, dat vraagt om een oplossing op maat. De zorg aan de cliënt kan divers zijn: ambulante begeleiding, beschermd wonen, kortdurend verblijf en/of dagbesteding. Voor u van groot belang om van alle markten thuis te zijn! Q-Academy verzorgt in samenwerking met HBO Drechtsteden de post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz. Deze opleiding is praktisch van aard en wordt aangeboden in een combinatie van 4 klassikale middagen en 12 e-learningmodules. Tijdens de opleiding krijgt u volop de ruimte voor uw eigen leervragen. Na afloop van de opleiding beschikt u over de benodigde kennis en competenties om adequaat bij te kunnen dragen aan de indicatiestelling van cliënten. ◦ U kent de belangrijkste beleidsregels t.a.v. Wmo en Wlz en weet deze toe te passen. ◦ U kent de informatiebronnen t.a.v. Wmo en Wlz en weet deze effectief en efficiënt te raadplegen. ◦ U bent in staat de verschillende ziektebeelden te herkennen en op basis daarvan advies te verstrekken in relatie tot wet- en regelgeving. ◦ U kunt op effectieve wijze gesprekken voeren. Waarom de post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz? ◦ U leert de (vaak) complexe regelgeving te vertalen naar praktische informatie. ◦ U oefent gesprekstechnieken en leert deze toepassen. ◦ U krijgt volop ruimte voor uw eigen leervragen. ◦ De docenten hebben actuele en ruime praktijkervaring. ◦ U heeft toegang tot de elektronische leeromgeving (ELO). Ook na afloop van de opleiding kunt u daarin terecht om kennis te delen met anderen. Voor wie is deze opleiding bedoeld? Voor mensen die de ambitie hebben om een functie als Consulent begeleiding Wmo en Wlz uit te gaan oefenen. Daarnaast is de opleiding bedoeld voor medewerkers die (sinds kort) de rol van consulent (bijvoorbeeld bij een gemeentelijke instelling) vervullen en hun kennis en vaardigheden verder willen vergroten. U heeft als vooropleiding een afgeronde relevante bachelor (hbo) opleiding, of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.