Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Masterclass Financieel management in de zorg

t/m 31-10-2017 - Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
34 Algemeen, BSL/Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

02 - 31 oktober 2017
09:00 uur
Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Zorgvisie Academy
06 - 19 00 06 04
€ 2.995,-

Krijg als zorgprofessional meer inzicht in de complexiteit van de jaarrekening

Er is in de laatste jaren veel gediscussieerd over de jaarrekeningen en financierbaarheid van zorginstellingen. Instellingen die via de AWBZ worden gefinancierd moeten nadenken over de financierbaarheid van hun bedrijfsmodel en vastgoed. Ziekenhuizen hebben te maken met een opeenstapeling van financiële onzekerheden. Dit vertaalt zich in toenemende complexiteit en een wirwar van interpretatiemogelijkheden. Dit staat echter in schril contrast met de financiële positie van zorggroepen, deze zorggroepen zijn grotendeels gefinancierd uit eigen vermogen en de winsten stijgen tot ongekende hoogtes.

Dit gaat ook niet ongemerkt voorbij aan de zorgverzekeraars, zij proberen met man en macht het eigen vermogen weer af te romen. Deze strijd kan alleen met strategische creativiteit en financiële discipline worden gewonnen. Tijdens de masterclass worden handvatten gegeven en leert u hoe ondernemerschap en een aangescherpte financiële strategie uw organisatie toekomstbestendig maken.

Tijdens deze zorg specifieke masterclass in 3 dagen wordt er gebruik gemaakt van gefundeerde theorie door topsprekers geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, cases en oefeningen.

Uw resultaten zijn onder andere:

U haalt meer uit uw jaarrekening
Contractvormen van verzekeraars
U leert (beter) om te gaan met onderhanden werk
Het bouwen van een duurzaam verdienmodel in de zorg
Selectieve zorginkoop en de consequenties voor financieel management
Financiële reorganisatie en arbeidsrechtelijke consequenties
Hoe de taal te spreken van banken en andere vermogensverschaffers
Financieringsvormen voor overnames, projecten en vastgoed
Aan het einde van deze masterclass bent u in staat om investering- en financieringsvoorstellen te beoordelen aan de hand van waarderingsmodellen en financieel strategische argumenten.

Bekijk de programma’s van de masterclass:

Financieel management in de zorg - maandag 2 oktober 2017
Strategisch management in de zorg - dinsdag 3 oktober 2017
Financiering de zorg - dinsdag 31 oktober 2017

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor clustermanagers, zorgcoördinatoren, regiomanagers, artsen in academische, categorale en algemene ziekenhuizen, revalidatiecentra, aanbieders van geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, thuiszorg, zorgverzekeraars en overheid. Het zijn zij die een cruciale rol vervullen bij de realisatie van de strategische en financiële doelstellingen in hun eigen organisatie.