Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Driedaagse aaneengesloten cursus: Kwaliteit, verantwoording en waarden

t/m 03-11-2017 - Hotel en conferentieoord De Bergse Bossen te Driebergen, Driebergen
8 Algemeen

Details evenement

01 - 03 november 2017
09:00 uur
Hotel en conferentieoord De Bergse Bossen te Driebergen, Driebergen
LESI Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie
info@lesi.nl
030-2122000
995,- excl. verblijfskosten

Kwaliteit, verantwoording en waarden Driedaagse cursus over vernieuwend samenwerken aan kwaliteit in de zorg Data: 1 t/m 3 november of 27 t/m 29 november 2017 Omvang: Drie dagen / acht dagdelen aaneengesloten Locatie: Hotel en conferentiecentrum Bergse Bossen te Driebergen Aantal deelnemers: 15-20 Uitvoering: LESI in samenwerking met PersPekt Deelnamekosten: € 995,00 excl. literatuur Verblijfkosten: € 324,00 incl. overnachting Bent u betrokken op de kwaliteit in de zorg? Heeft u last van de afvink- en controle cultuur en de tijd die daar mee gemoeid gaat? Vindt u het belangrijk om te werken vanuit waarden zoals veiligheid, zelfregie en aandacht voor cliënten? Herkent u de dilemma’s die dat met zich meebrengt? In een driedaagse cursus gaan we dieper in op het kijken naar kwaliteit op een wijze die recht doet aan waarden en tegelijkertijd regels en protocollen in acht neemt. We staan stil bij de verschillende aspecten van het werken aan kwaliteit. We stellen de vraag wat kwaliteit eigenlijk is. We laten zien hoe je kwaliteit kunt verantwoorden vanuit waarden. Wat houdt de cursus in? We staan stil bij het vernieuwde begrip van kwaliteit en de verantwoording daarvan, bij het kwaliteitskader, audits en keurmerken. We laten zien hoe je kunt werken met waarden in dialoog en dilemma’s kunt hanteren. We besteden aandacht aan de rol van leiderschap en de dynamiek rondom kwaliteit tussen zorginstelling, overheid, cliënten en inspectie. We gaan uitvoerig in op de kwaliteitswijzers: persoonsgerichte zorg, sensitieve bedrijfsvoering, vitale cultuur, vakmanschap, inclusief samenwerken en werken met waarden en regels. We werken bij voorkeur aan de hand van eigen praktijkvragen en voorbeelden van deelnemers. Begeleiders en docenten zijn ervaringsdeskundig en nemen ook hun voorbeelden mee. Er zijn colleges, workshops en leergesprekken. We werken met ervaren sprekers en docenten vanuit verschillende achtergronden vanuit de wereld van de zorg, toezicht, overheid en wetenschap. Wat brengt de cursus u? In deze cursus verdiept u uw theoretische kennis, leert u vraagstukken rondom kwaliteit te duiden en krijgt u een rijk aanbod aan inzichten en werkwijzen. Daarnaast is er aandacht voor een eigen vraagstuk. De module biedt de mogelijkheid om in een geconcentreerde periode uw professioneel handelen en vraagstukken uit uw werkpraktijk een impuls te geven op basis van een rijk pallet aan kennisbronnen, sprekers en het opdoen van nieuwe ervaringen en inspiratie.