Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

KAMG Congres: ‘Vertrouwen goed, controle beter?’

NBC Congrescentrum, Nieuwegein
10 Algemeen

Details evenement

24 november 2017
08:45 uur
NBC Congrescentrum, Nieuwegein
Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG)
communicatie@kamg.nl
030-3033662
270

Als arts M&G kom je in de praktijk regelmatig voor dilemma’s rondom veiligheid te staan: (on)veiligheid thuis (kindermishandeling), in het milieu (bodemverontreiniging of roken), of bedreigingen door besmettelijke ziekten. Ook digitale innovaties, zoals social media en vergaande digitalisering van de administratie, eisen aandacht voor veiligheid.

Telkens dringt de vraag zich op: wat is het evenwicht tussen individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid? Hoe ver gaat Big Brother? Waar wijkt privacy voor volksgezondheid en veiligheid? En welke rol speel jij als arts M&G in dit debat? Denk en praat mee! Tijdens dit congres worden ook de Marie-Louise Essink-Bot Posterprijs en de Stimuleringsprijs uitgereikt.

Sprekers prof.dr. Johan Mackenbach, drs. Joke de Vries, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof.dr. Ira Helsloot geven het inhoudelijke programma het relevante en praktische kader. Deelnemers gaan tijdens parallelsessies zelf aan de slag met dit onderwerp bezien vanuit de verschillende disciplines in public health.