Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Value-Based Health Care

Oudlaan 4, Utrecht
10 Algemeen

Details evenement

30 november 2017
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
540

Hoe centraal staat de patiënt in de Nederlandse gezondheidszorg? En in hoeverre sturen wij hierop? Value-Based Health Care (VBHC) is een populair onderwerp geworden. VBHC richt zich op maximale waarde van zorg voor de patiënt, dus de beste zorguitkomsten tegen de laagste kosten. VBHC vraagt om een fundamentele nieuwe strategie, gericht op het herinrichten van de organisatie van de zorg: het meten van de uitkomsten van zorg en het belonen van de prestatie. In hoeverre worden de uitgangspunten van VBHC al toegepast binnen zorgorganisaties? En hoe kunt u hier binnen uw eigen organisatie een kleinschalige start mee maken? Q-Academy organiseert de introductietraining Value-Based Health Care. In deze training nemen we u uitgebreid mee door het gedachtegoed van professor Michael Porter aan de hand van een praktijkcasus. We laten zien hoe u VBHC kunt introduceren binnen uw eigen organisatie. We gaan daarbij in op het herkennen van mogelijkheden om VBHC in te zetten, het creëren van draagvlak in een organisatie en de eerste stappen richting realisatie. Aan de hand van de zes elementen, gedefinieerd door Porter als The Value Agenda, gaan we praktisch aan de slag: 1.Organiseer de zorg via Integrated Practice Units (IPU’s) 2.Meet de uitkomsten en kosten voor elke patiënt 3.Zorg voor geclusterde betaling voor de hele cyclus van zorg 4.Integreer zorginstellingen en systemen 5.Breid het geografisch bereik uit 6.Creëer een ondersteunend ICT-platform Al deze elementen hangen met elkaar samen en versterken elkaar. Ze zijn daarnaast georiënteerd per patiëntengroep. Uiteindelijke doel van het werken met The Value Agenda en daarmee volgens de principes van VBHC: het maximaliseren van waarde voor de patiënt. Na afloop van deze introductietraining: ◦Kent u de basisprincipes van VBHC; ◦Bent u op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van VBHC; ◦Herkent u mogelijkheden waar VBHC binnen zorgorganisaties ingezet kan worden; ◦Heeft u handvatten voor het creëren van draagvlak bij de implementatie van een nieuwe werkwijze; ◦Kunt u de eerste stappen zetten richting VBHC in uw eigen organisatie. Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/vbhc