Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Opleiding tot programmamanager accreditatie kwaliteitssysteem

t/m 20-04-2017 - Oudlaan 4, Utrecht
119 Algemeen

Details evenement

16 maart - 20 april 2017
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 2.150,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal en optioneel praktijkbezoek.

Uw zorginstelling wil het kwaliteitssysteem extern laten toetsen. Wellicht is accreditatie voor u niets nieuws, toch vraagt het van u als programmamanager veel aandacht. Zeker als we kijken naar nieuwe keurmerken (zoals JCI en ISO voor de zorg) en veranderingen in bestaande accreditatieprogramma’s (zoals NIAZ-Qmentum en HKZ). Deze ontwikkelingen vragen om vernieuwing binnen uw kwaliteitsorganisatie. Welke aanpak is nodig om projectmatig de juiste kwaliteitsorganisatie in te richten, te verbeteren en te borgen? Hoe kunt u als projectleider zorgen voor een succesvol traject? Q-Academy organiseert de nieuwe opleiding ‘Programmamanager accreditatie kwaliteitssysteem’. Accreditatie is nooit een doel op zich. Het is de kers op de taart van een goed functionerend kwaliteitssysteem. Tijdens de training krijgt u praktische handvatten om het proces van voorbereiding tot accreditatie stapsgewijs te doorlopen. Tijdens de opleiding bent u continu actief aan de slag. Aan de hand van diverse voorbeelden en formats (projectaanpak, communicatieplan, tijdsplan etc.) maakt u een vertaling naar uw eigen instelling. Uiteraard zal de inhoud van de accreditatie binnen de organisatie opgepakt worden, daar waar kwaliteit geleverd wordt, namelijk op de werkvloer. We leiden u op om uw gehele organisatie projectmatig mee te nemen in de accreditatie en om veranderingen in keurmerkenland te vertalen naar uw eigen kwaliteitssysteem. Deze opleiding bestaat uit vier lesdagen en een terugkomdag. De trainingsdagen zijn praktisch en interactief van aard. U kunt uw eigen praktijksituaties inbrengen. Optioneel brengen we kosteloos een praktijkbezoek en ontvangt u een eenmalige coachingsessie on the job. Afhankelijk van uw leerbehoefte kunt u de lesdagen ook los volgen. Voor wie is deze training bedoeld? Medewerkers in de zorg die als programmamanager of projectleider het accreditatieprogramma (gaan) inrichten. De lesdagen zijn afhankelijk van uw ervaring en leerbehoefte ook los te volgen. Doelstelling Na afloop van deze opleiding bezit u de juiste kennis, vaardigheden en middelen om het proces van voorbereiding tot uitrol van de accreditatie op te pakken en het kwaliteitssysteem op lange termijn te borgen.