Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Expertreeks Transitiekunde

t/m 30-05-2017 - Hotel Veenendaal, Veenendaal
71 Algemeen, BSL/Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

11 april - 30 mei 2017
15:00 uur
Hotel Veenendaal, Veenendaal
De Academie
aanmelder@bsl.nl
030 - 6 38 36 38
€ 1.895,00 excl. btw (vroegboekprijs)

Organisaties in het sociaal domein moeten sinds de transitie in de zorg in 2015 zelf ook een omslag maken. Maar in de praktijk zijn de meeste instellingen nog niet wendbaar, horizontaal en gedecentraliseerd genoeg om toekomstbestendig te kunnen opereren. Controle en beheersing moeten plaatsmaken voor samenwerking en vertrouwen.

De overgang naar een duurzame en innovatieve organisatie vraagt ook een transitie van onszelf; van de manier waarop wij werken, praten, organiseren en uitvoeren. Maar daar bestaat geen handboek voor, want iedere organisatie is anders.

Welke nieuwe manieren van organiseren leiden tot structurele verbetering op de lange termijn?
Hoe brengt u vakmanschap en verantwoordelijkheid terug in uw organisatie?
Hoe stimuleert u sociale innovatie en haalt u het beste uit uw medewerkers?
Met welke leiderschapsstijl kunt u de mensen en het proces positief te beïnvloeden?

Tijdens de Expertreeks Transitiekunde geven onze topsprekers inspirerende praktijkvoorbeelden van manieren van organiseren die wél werken. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten leert u om te gaan met de ingrijpende veranderingsprocessen in het sociaal domein, en krijgt u de tools aangereikt om uw organisatie en uw mensen in beweging te brengen.

Nu is hét moment om het wezenlijk anders te doen.

Iedere deelnemer ontvangt bovendien gratis het boek:
De Hark voorbij - Naar nieuw organiseren en meer menselijke maat door Harold Janssen