Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congresparade Gezonde Leefstijl Bewegen en Activeren in de VGZ

Akoesticum, Ede
55 Algemeen

Details evenement

22 mei 2017
09:00 uur
Akoesticum, Ede
StudieArena
info@studiearena.nl
035-5394005
295

Aandacht voor een gezonde en actieve leefstijl.
Van weten naar doen!

Dat bewegen voor iedereen gezond is, ook voor mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking, is inmiddels wel bekend. Onderzoeken onderschrijven echter dat veel mensen met een verstandelijke beperking een ongezonde leefstijl hebben. Zo bewegen zij onvoldoende en eten minder gezond. Dit brengt een scala aan gezondheidsrisico’s als overgewicht en diabetes met zich mee.

Activeren van mensen met een verstandelijke beperking draagt bij aan het lichamelijk en psychisch welzijn. Bewegen heeft ook een preventief effect op bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering en daarmee gepaard gaande ouderdomsziektes als hart- en vaatziekten.

Het maken van de vertaalslag van weten naar doen blijkt echter niet eenvoudig. Enthousiasme om te bewegen is er in veel gevallen wel. De kunst is om het praktisch te maken en vol te houden. Hoe kan je het beste aansluiten bij de mogelijkheden van jouw bewoners en hen verleiden tot een meer gezonde en actieve leefstijl? Wat heb jij hiervoor nodig en wat vraagt het van jou?

Deze vragen staan centraal op de Congresparade Gezonde Leefstijl, Bewegen en Activeren in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg op 22 mei 2017 in het Akoesticum in Ede.

De Congresparade is een unieke mix van inspirerende lezingen en kennis- en ervaringssessies. Beleef, ervaar en oefen op de veelzijdige Belevingsparade. Maak kennis met o.a. de Beweegtas, Fietslabyrint en de Tovertafel. Verken de mogelijkheden van verschillende beweeg- en activeermethoden en leer van diverse goede voorbeelden uit de praktijk.