Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Workshop Profileren Cliëntenraad en Werven nieuwe leden

De Creatieve Coöperatie, Zwolle
31 Algemeen

Details evenement

31 mei 2017
10:00 uur
De Creatieve Coöperatie, Zwolle
NCZ
info@ncz.nl
06 - 512 22 505
€ 80

Door het toelatingsbeleid voor de langdurige intensieve zorg, wordt het steeds lastiger om leden voor de Cliëntenraad te werven. Het aanbod van kandidaten wordt binnen de Verpleegzorg klein en het opzetten en werven van leden voor een cliëntenraad voor Thuiszorg is voor veel organisaties nieuw en onbekend. Voor cliëntenraden van ziekenhuizen is werven van kandidaten van buitenaf niet nieuw, maar hoe kun je het werven het beste aanpakken? Algemene oproepen, bijvoorbeeld in een nieuwsbrief, krijgen doorgaans niet veel respons. Nieuwe leden werven wordt ook als lastig ervaren omdat er bepaalde zaken van leden wordt verwacht. Veel cliëntenraden vinden het lastig om een profiel op te stellen voor nieuwe leden. Nieuwe leden werven wordt ook als lastig ervaren omdat er bepaalde zaken van leden wordt verwacht. Veel cliëntenraden vinden het lastig om een profiel op te stellen voor nieuwe leden.
In deze workshop: • Kijken we naar effectieve manieren om leden voor de cliëntenraad te werven. • Stellen we een profiel op voor een lid van de cliëntenraad. • Wisselen we ervaringen met het werven van nieuwe leden uit. • Kijken we naar de profilering van de clientenraad. • Kijken we naar welke activiteiten belangstelling op leveren voor het lidmaatschap van de cliëntenraad. • Kijken we naar hoe je niet alleen leden werft, maar ook hoe je ze in de eerste tijd het best kunt begeleiden, zodat ze plezier krijgen in het werk van de cliëntenraad.
Voor meer informatie over deze workshop: http://ncz.nl/training/workshop-profileren-clientenraad-en-werven-nieuwe-leden/