Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Certified Data Science Professional

Omgeving Utrecht
42 Algemeen

Details evenement

13 september 2017
09:30 uur
Omgeving Utrecht
International Management Forum
info@imf-online.com
040 246 02 20

De huidige kennis is onvoldoende
Het thema Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data werden geproduceerd door mensen en sensoren. Big Data is niet alleen groot, maar ook complex, gevarieerd en in real-time. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan.

Er is een grote behoefte aan Data Scientists
Een nieuwe functie/rol die snel voet aan de grond krijgt in organisaties is die van Data Scientist met een sterke achtergrond op het gebied van wiskunde en statistiek. De functie Big Data Scientist is in twee rollen te verdelen. Aan de organisatorische kant de Data Detective; de manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Hadoop Hacker; de IT-deskundige die Big Data technologieën kan implementeren en onderhouden.

McKinsey voorspelt in een recent rapport dat alleen al in de VS in 2018 een enorm tekort zal zijn aan medewerkers met sterke analytische vaardigheden.

Doelgroep
Na Data Warehousing en Business Intelligence wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft en waarde creëert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze Certified Data Science Professional opleiding heeft als doel de Business Intelligence professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

Opzet van de opleiding
De opleiding Certified Data Science Professional bestaat uit presentaties, documentatiemateriaal, een toolbox, voorbeelden en opdrachten. Aan de hand van een korte presentatie krijgt u een introductie in de concepten. Vervolgens laten de trainers aan de hand van een concreet voorbeeld in python of R zien hoe e.e.a. werkt. U krijgt de beschikking over de DatamineR™ virtual machine op een USB geheugendrager. Dit is een toolbox waarin alle voorbeelden en het cursusmateriaal direct beschikbaar zijn. Na deze opleiding heeft u kennis opgedaan van de meest gebruikelijke data science tools van dit moment (python en R).

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op onze website, of neem contact met ons op via info@imf-online.com of bel naar 040 246 02 20