Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AMC gaat 10 miljoen bezuinigen

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat de komende twee jaar 10 miljoen euro in totaal bezuinigen op de ondersteunende diensten. Dat heeft een woordvoerder gezegd in reactie op een artikel in Het Parool.
AMC gaat 10 miljoen bezuinigen

Het aantal banen wordt met 185 verminderd: gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.
Het AMC kan de door de overheid opgelegde doelmatigheidskortingen niet meer opbrengen. Die zijn sinds 2000 volgens de zegsman opgelopen tot 19 miljoen euro. Het centrum wil in de zwarte cijfers blijven. Verder wil het AMC geld vrijmaken voor vernieuwing en vond het het ook tijd om de ondersteunende diensten weer eens kritisch tegen het licht te houden. Zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs worden ontzien. In het AMC gaat jaarlijks ruim 601 miljoen euro om. Er werken 7032 mensen in 6060 banen. (ANP)

Links:

Bekijk het artikel in Het Parool
Het Academisch Medisch Centrum (AMC)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.