Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Conflict over reorganisatie Amphia-ziekenhuis

De reorganisatie van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout komt onder druk te staan. De vakbonden zijn tegen het plan van de raad van bestuur om het sociale plan open te breken en gedwongen ontslagen door te voeren. Dat liet vakbondsbestuurder Peer Meesters donderdagavond weten.

De vakbonden raadpleegden donderdagmiddag hun achterban. De leden stemden unaniem tegen het voornemen van de ziekenhuisdirectie. Voor het einde van dit jaar moeten 255 banen zijn geschrapt om een dreigend tekort van 21 miljoen euro af te wenden. Tot dusver hebben 55 werknemers gebruik gemaakt van een afvloeiingsregeling. Volgens Meesters ging het vooral om het management en hoger overheadpersoneel. "Nu de werkvloer aan de beurt komt, wil de raad van bestuur plotseling van de regeling af. En dat pikken onze leden niet. Gelijke monnikken, gelijke kappen." Steeds lagere bijdragen van de overheid en liberalisering van de zorg worden genoemd als oorzaken van het dreigend tekort bij Amphia.

Ontslagen

Volgens de vakbonden komen door de reorganisatie ruim vierhonderd deeltijdwerkers op straat te staan. Dat zal ook nadelige gevolgen hebben voor de zorgverlening, vreest Meesters. Volgende week woensdag komen de vakbonden en de raad van bestuur bijeen voor een gesprek. De woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis wilde daarom donderdagavond niet vooruitlopen op dat overleg.
Het Amphia Ziekenhuis heeft twee vestigingen in Breda en een in Oosterhout en behoort tot een van de grootste algemene ziekenhuizen in Nederland. (ANP)

Links

Amphia draait onverwacht verlies
Raad van bestuur Amphia Ziekenhuis treedt af
Gedwongen ontslagen bij Amphia Ziekenhuis

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.