Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink onderzoekt snelheid ambulances

De tijd dat ambulances op plaats van bestemming moeten zijn, kan misschien wel omlaag. Minister Ab Klink van Volksgezondheid laat uitzoeken of de norm van vijftien minuten voor spoedrit naar beneden kan.

Tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de ambulancezorg opperden SP en PvdA eens te kijken naar de huidige norm. In andere landen ligt die op 8 minuten, in Nederland geldt deze ook voor de brandweer. Uit recent onderzoek van de ambulancebranche bleek dat 9 procent van de spoedeisende ritten niet binnen een kwartier ter plekke is. De afspraak is dat slechts 5 procent van de ritten te laat mag zijn. (ANP)

Lees ook:

- Ambulances teruggeroepen voor controle
- Wet ambulancezorg nu afhandelen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.