Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënt meer invloed bij zorginkoop

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en zorgverzekeraar Menzis willen hun pilot zorginkoop waarbij ook patiënten betrokken zijn, uitbreiden tot landelijk niveau. Iris van Bennekom van de NPCF en Roger van Boxtel van Menzis ondertekenden gisteren hiertoe een convenant.

In het pilot-project zorginkoop met vijf ziekenhuizen in de regio Groningen zijn de wensen van vier specifieke patiëntengroepen geïnventariseerd en gebruikt in het inkoopbeleid van Menzis. Dit gebeurde voor de ziektes prostaatkanker, borstkanker, de ziekte van Duchenne en voor kankerpatiënten met een stoma. De verzekeraar wil nu de pilot als voorbeeld nemen voor landelijk beleid en uitbreiden met meer ziektebeelden.

Volgens Menzis is het voordeel dat ze gerichter zorg kunnen inkopen. De resultaten van de pilot neemt de verzekeraar mee in hun zogeheten Behandelwijzer. Menzis investeert over 2007, 2008 en 2009 rond de € 1 miljoen in het project. (Huisartsvandaag.nl)

Lees ook:

- NPCF tipt onmondige patiënt
- Menzis beloont deelnemers Zorg voor Beter
- Artsen huiverig over Menzis-centra

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.