Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Plastisch chirurgen dreigen met rechter

De Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken (NRPK) overweegt naar de rechter te stappen als het kabinet btw gaat heffen over het werk van plastisch chirurgen. Secretaris Thijs Udo van de organisatie heeft dat gisteren gezegd.

De Tweede Kamer buigt zich volgende week over een plan om bijvoorbeeld ooglaserklinieken en privéklinieken voor plastische chirurgie btw-plichtig te maken. Volgens de NRPK zou dat voor de klanten een kostenstijging betekenen van twintig procent. Het gaat alleen om plastische chirurgie zonder medische noodzaak. Als mensen bijvoorbeeld psychische problemen hebben door verminkingen en daarom onder het mes gaan, geldt de btw-heffing niet.

Buitenland

Volgens Udo is het plan erg onpraktisch. Hij voorziet dat klanten van plastisch chirurgen naar het buitenland uitwijken waar de heffing niet geldt. (ANP)

Links

Hoogervorst hekelt plastisch chirurgen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.