Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Website CZ toont gegevens van 50.000 aanvragers

Zorgverzekeraar CZ gaat diep door het stof omdat de gegevens van 50.000 aanvragers van een zorgverzekering via internet, in te zien waren. Het ging om de informatie die mensen invulden om een offerte te krijgen. "Dommer en stommer had het niet gekund", bevestigde een woordvoerder vrijdag een bericht daarover in het AD.

Volgens de woordvoerder ontdekte een hacker vorige week vrijdag een lek in het systeem. "En was zo vriendelijk ons daarvan op de hoogte te stellen.'' Maar CZ verzuimde onmiddellijk adequate maatregelen te nemen.

Vitale delen

CZ heeft enkele 'vitale delen' van de site voorlopig helemaal afgesloten. Daar zouden klanten last van kunnen ondervinden. In de loop van vandaag zouden alle functies van de website het weer moeten doen, inclusief het aanvragen van een offerte. De verzekeraar heeft CZ verzuimde onmiddellijk adequate maatregelen te nemen.">een webpagina gemaakt om vragen van klanten te beantwoorden. (ANP)

Lees ook:

- Zorgverzekeraar kan niet overleven
- Eerste zorgpremie 2008 bekend
- Zorgvezekeraars geven meer sturing aan verzekerden

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.