Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AMC aangewezen als traumacentrum

DEN HAAG - Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam wordt in 2008 een traumacentrum. Dat heeft minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid maandag bekendgemaakt.

In 1999 werden al tien ziekenhuizen bestempeld als traumacentrum, waaronder het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Dat de hoofdstad er nu een tweede centrum bij krijgt, komt omdat de bevolking van de regio is gegroeid tot 1,2 miljoen inwoners en het AMC de benodigde faciliteiten in huis heeft.

Ketengericht

Sinds de aanwijzing van de tien traumacentra, in 1999, is volgens het ministerie al veel bereikt in het ketengericht organiseren van de traumazorg. Slachtoffers van een ongeval met ernstig lichamelijk letsel kunnen daardoor snel naar het juiste ziekenhuis worden vervoerd. (ANP)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.