Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Carint verliest slag om WMO

Carint/Reggeland is de grote yerliezer in de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in Twente. De zorgorganisatie verliest drie van de tien gemeenten waar zij nu huishoudelijke verzorging levert, en slaagde er evenmin in nieuwe te strikken.

Dat meldt de Twentsche Courant. Wat de gevolgen zijn voor personeel en de cliënten is nog onzeker. De vakbonden gaan acties organiseren.

Schoonmaak wint in Twente

De absolute winnaars zijn Livio in Enschede en Thuiszorg Noord-West Twente (TNWT) in Almelo. Livio enTNWT krijgen een contract in alle Twentse gemeenten die gisteren de knoop doorhakten. Maar ook de commerciële thuiszorgorganisatie Thuiszorg Service Nederland (TSN), grotendeels in handen van schoonmaakbedrijf Asito, pakt met een gunning in zes gemeenten een aanzienlijk deel van de markt.

Naar de rechter

De drie winnaars willen proberen de cliënten hun vertrouwde thuishulp te laten houden. Carint beraadt zich nog op juridische stappen. (Twentsche Courant)

Lees ook:
- Vierstroom daagt Nieuwerkerk
- Vakbonden eisen stop WMO-aanbestedingen
- Schoonmaakreus neemt thuiszorg over

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.