Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Derde verzekeraar maakt premie bekend

ALKMAAR - Zorgverzekeraar Univé heeft de premie voor de basiszorgverzekering van 2007 vastgesteld op 1134 euro. Ten opzichte van vorig jaar stijgt de premie met 139 euro.

Univé maakt als derde de premie voor 2007 bekend. De Schiedamse zorgverzekeraar DSW kwam als eerste met de premie naar buiten, 1137 euro, 87 euro meer dan dit jaar. Ook CZ heeft de premie vastgesteld. Met 1140 euro zijn ze 92,40 euro duurder dan dit jaar.

Duidelijk

De andere verzekeraars zullen op 15 november duidelijk te maken welke premie zij gaan hanteren. Ze maken de premie in elk geval bekend op hun eigen websites. Consumenten die willen overstappen, moeten voor 1 januari 2007 de oude verzekering opzeggen en hebben dan tot 1 februari de tijd zich bij een nieuwe verzekeraar te melden.

Collectief

De verwachting is dat de strijd om de verzekerde ook dit jaar zal losbarsten. Afgelopen jaar stapte grofweg een op de vijf mensen over op een andere verzekering. Volgens onderzoeksbureau Aon is een op de vier werkgevers van plan zijn werknemers een ander collectief contract aan te bieden. Het informatiecentrum van zorgverzekeraars Vektis schat de hoeveelheid overstappers op tien procent. (ANP)

Lees ook:

- Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro
- Achmea verliest 15 miljoen per maand
- 'No claim is niet de beste vorm'

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.