Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Euthanasieverklaring wordt ‘verzoek’

AMSTERDAM - De euthanasieverklaring van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVE) wordt een euthanasieverzoek. Op die manier sluit de wilsverklaring beter aan bij de huidige wetgeving. Zo is het ook duidelijker dat mensen geen recht hebben op euthanasie, maar wel het recht hebben om een verzoek te doen, legt een woordvoerster van de NVVE vrijdag uit.

De NVVE heeft ook het behandelverbod onder de loep genomen en aangepast aan de wet. Dat verbod is wel een recht volgens de wet. Daarnaast is de niet-reanimerenpas vervangen door een penning. Het voordeel daarvan is dat deze aan een ketting hangende penning altijd wordt gezien door hulpverleners die geneigd zijn te reanimeren. Volgende week dinsdag worden de wilsverklaringen en de penning in Amsterdam gepresenteerd. (ANP)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.