Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Financiële bijdrage voor mantelzorgers

DEN HAAG - Mantelzorgers kunnen vanaf volgend jaar in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Staatssecretaris Clémence Ross trekt daar vanaf volgend jaar jaarlijks 65 miljoen euro voor uit, bevestigden bronnen rond het kabinet maandag.

Het geld is bedoeld als douceurtje voor de ongeveer één miljoen mensen die vrijwillig zorg en ondersteuning bieden aan zieken of gehandicapten in hun omgeving.

Voorstel SGP

Tot nu toe bestond er geen regeling voor deze mensen. Ross denkt erover gemeenten het geld te laten verdelen. Met de nieuwe regeling geeft het kabinet gehoor aan een voorstel van de SGP, dat de steun van de Tweede Kamer kreeg. (ANP)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.