Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ voorziet groot tekort aan psychiaters

HILVERSUM - Nederland heeft een groot tekort aan kinderpsychiaters. Het aantal psychiaters zou van de huidige 380 naar 500 moeten worden opgetrokken.

Uit het onderzoek 'Jeugd GGZ breed beschikbaar' van GGZ Nederland, waarover RTL Nieuws zaterdagavond berichtte, blijkt dat het probleem de komende tijd alleen maar groter zal worden. Veel kinderpsychiaters zijn nu tussen 50 en 60 jaar zijn en zullen dus binnen afzienbare tijd stoppen. In Nederland hebben ongeveer 200.000 kinderen zulke ernstige psychische problemen dat ze in het dagelijks leven niet goed functioneren. Vaak moet deze groep meer dan een half jaar wachten op deskundige hulp. Volgens deskundigen verergeren de klachten tijdens de wachtperiode en zijn veel kinderen nu al onhandelbaar. (ANP)

Lees ook:

- Eerste lijn laat psychische problemen liggen
- Nieuwe cao in ggz
- Ook psychiaters moeten presteren

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.