Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

IC-team Diakonessenhuis vervangen

UTRECHT - De afdeling intensieve zorg (IC) van het Diakonessenhuis in Utrecht krijgt een nieuwe opzet. Nadat in februari alle zelfstandige artsen van de afdeling zijn weggestuurd, heeft de Raad van Bestuur besloten een team in vaste dienst aan te stellen.

Dat de zeven artsen in februari de toegang tot de afdeling werd ontzegd, kwam niet helemaal onverwacht. Voorjaar 2005 voldeed de IC al niet aan de toen nog conceptrichtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De artsen werkten er allemaal in deeltijd (voor 0,3 fte). Er waren voortdurend wissels, er was geen continue aanwezigheid en het verpleegkundig personeel werd onvoldoende ondersteund.

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.