Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

IGZ registreert privéklinieken op website

DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat volgende maand op haar website privéklinieken registreren. De klinieken hebben zich vrijwillig aangemeld. Dat heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid maandag aan de Tweede Kamer laten weten.

Klink denkt dat een verplichte registratie niet werkt. Bovendien zou hij daarvoor een wetswijziging moeten maken. Patiënten kunnen volgens hem hun eigen conclusies trekken wanneer een instelling niet op de website van de inspectie staat vermeld. “Wanneer een kliniek er niet op staat, is dit zeker geen reclame voor deze kliniek”, verwacht hij. De Kamer dringt wel aan op registratie van de klinieken. (ANP)

Lees ook:

- IGZ noemt slechte instellingen op internet
- Naming and shaming(weblog)
- Schellekens Hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.