Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Jaarlijkse apk-keuring voor apparatuur'

AMERSFOORT - Er moet een verplichte jaarlijkse apk-keuring voor medische apparaten in ziekenhuizen en andere zorginstellingen komen. Bovendien moeten de regels voor afschrijving van medische apparatuur worden aangepast, aldus de brancheorganisatie voor medische technologie en laboratoriumtechnologie.

Volgens de branche komt het in ziekenhuizen voor dat apparaten twintig tot dertig jaar niet vervangen worden. Zij waarschuwt ervoor dat verouderde apparatuur, die niet goed technisch wordt onderhouden, risico's oplevert voor personeel en patiënt.

Afschrijvingstermijn niet realistisch

De afschrijvingstermijn voor medische apparatuur is vele jaren geleden vastgesteld op tien jaar. Maar voor de huidige apparaten voor bijvoorbeeld kijkoperaties is die tijd niet meer realistisch, stelt de branche. Daarvoor zou nu een paar jaar moeten gelden.

Lees ook:

- Vrouw overlijdt door brand in OK
- Ziekenhuizen verzwijgen gebreken apparatuur
- Minuut stilte slachtoffer brand OK

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.