Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Johan Polder bijzonder hoogleraar gezondheidseconomie

TILBURG - Econoom Johan Polder is benoemd tot bijzonder hoogleraar Economische aspecten van gezondheid en zorg aan de Universiteit van Tilburg.

Hij onderzoekt met name de zorgkosten in de vergrijzende samenleving. Polder is projectleider bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en versterkt het wetenschappelijk centrum voor transformatie in zorg en welzijn Tranzo. In de afgelopen jaren bestudeerde hij met name hoe zorgkosten samenhangen met leeftijd. Het laatste levensjaar blijkt het meest kostbaar (circa 15.000 euro), maar de hoogte varieert met leeftijd en aard van de doodsoorzaak. De meest kostbare ziekte blijkt kanker, met name bij kinderen. (Universiteit van Tilburg)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.