Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LSR onderzoekt praktijk WMCZ

MAARSSEN - Het Landelijk Steunpunt cliëntenRaden (LSR) startte half oktober een onderzoek onder alle cliëntenraden en Raden van Bestuur naar toepassing van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ). De uitkomsten moeten duidelijk maken hoe de WMCZ wordt toegepast in de ziekenhuis- en revalidatiesector en waar de successen en knelpunten liggen.

Aanleiding voor het onderzoek is het 10-jarig bestaan van de WMCZ. De wet werd eerder geëvalueerd door het Verweij Jonker Instituut in 2000. De uitkomsten van het huidige onderzoek worden in april tijdens een landelijk congres gepresenteerd. (LSR)

Lees ook:

- Kabinet versterkt cliëntenraden
- Nieuwe richtlijnen medezeggenschap

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.