Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LVT: Daklozen dupe van zorgboete

HAARLEM – Ongeveer 20.000 dak- en thuislozen hebben dit jaar meer schulden gemaakt door de zorgboete. Dat zegt de Landelijke Vereniging voor Thuislozen (LVT). Dat meldt de Amsterdamse krant het Parool.

Sinds 1 mei kan het College voor Zorgverenigingen (CvZ) boetes opleggen aan mensen die geen zorgverzekering afsluiten. De boete kan variëren van 100 tot 150 euro. Op jaarbasis betekent dit dat daklozen tussen de 1200 en 1800 euro extra kwijt zijn aan boetes, aldus een de woordvoerder van de LVT.

Handen ineen slaan

De LVT hoopt dat partijen zoals de sociale diensten en zorgverzekeraars de handen ineen slaan om zwervers alsnog verzekerd te krijgen. Zo kan een gemeente de premie inhouden op de uitkering, zoals in sommige steden wordt gedaan. In mei waren 182.000 personen onverzekerd. (Parool)

Lees ook:

- WMO belemmert opvang daklozen
- GroenLinks lanceert zorgfonds voor illegalen
- GroenLinks wil actie voor onverzekerden

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.