Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Leiden opent centrum voor hersenonderzoek

LEIDEN - Leiden opent donderdag een medisch centrum dat onderzoek doet naar hersenen en cognitie. De wetenschappers onderzoeken de ontwikkeling van de hersenen van opgroeiende kinderen, de functie van het brein bij praten en wat er mis gaat met hersenprocessen bij stress of beginnende dementie.

Het Institute for Brain and Cognition (LIBC), dat beschikt over de modernste hersenscantechnieken opent donderdag officieel met een presentatie van diverse hersenonderzoeken. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de faculteiten sociale wetenschappen, letteren, en wiskunde & natuurwetenschapen van de Universiteit Leiden nemen deel in het LIBC. (ANP)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.