Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘MC’s kunnen 368 miljoen besparen’

MEPPEL - De acht Nederlandse academische medische centra kunnen €368 miljoen per jaar besparen door een administratie te voeren zoals Duitse commerciële collega-ziekenhuizen. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau AME. Zo weet de Telegraaf te melden.
‘MC’s kunnen 368 miljoen besparen’

Bureau AME vergeleek de jaarverslagen van de academische ziekenhuizen, de Duitse ziekenhuisketens Fresenius, Rhoen, Sana en de vier grootste Nederlandse accountantsbureaus. De miljoenenbesparingen zouden niet ten koste van de medische zorg gaan, maar worden geput uit de interne kosten en vooral de administratie.

Wachttijd omlaag

Besparingen kunnen gehaald worden op veel terreinen. Zo zal de invoering van het elektronisch patiënten dossier (EPD) op termijn tot aanzienlijke voordelen leiden. De wachttijd in poliklinieken gaat met veertig procent omlaag en de productie per werknemer stijgt.

Ziekenhuizen

Nederland zou vanwege betere bedrijfsvoering snel commerciële ziekenhuizen moeten toestaan, aldus AME. (Telegraaf)

Lees ook:

- Eerste test EPD gestart
- Ziekenhuizen scoren zeven min
- Zes ziekenhuizen overwegen keten
- Ziekenhuizen niet klaar voor de strijd
- Besparing door concurrentie ziekenhuizen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.