Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NVZ verbaasd over 'verwijt' verzekeraars

MAARSSEN - De vereniging van ziekenhuizen (NVZ) zegt verbaasd te zijn over het 'verwijt' dat ziekenhuizen door traagheid de oorzaak zouden zijn voor het feit dat zorgverzekeraars uitgekeerde no-claim-gelden terugvorderen. De vereniging schrijft dit op haar website.

De NVZ kaart op haar beurt aan dat zorgverzekeraars hun eigen kleine lettertjes niet goed hebben gelezen. Diagnose-behandelingcombinaties, dbc’s , komen ten laste van het jaar waarin de dbc wordt geopend, ook als deze tot in een volgend jaar doorloopt. Daarnaast hebben ziekenhuizen en zorgverzekeraars met elkaar afgesproken dat ziekenhuizen tot één jaar na sluiting van een dbc een factuur mogen indienen bij zorgverzekeraars.

Terugvordering no-claim

De NVZ betreurt het dat zorgverzekerden worden geconfronteerd met terugvordering van uitgekeerde no-claim-gelden , maar wijst erop dat verzekeraars zelf een taak hebben om hun klanten goed te informeren over het feit dat de uitkering onder voorbehoud plaatsvindt. (NVZ)

Lees ook:

- Ziekenhuizen declareren te duur
- Het verbeterplan van de NVZ
- Orde oneens met dbc-verbeterplan
- 'Liever lagere premie dan no-claim'
- VVD wil opheldering rekening voor dode

Lees hier meer over

dbc's

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.