Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Novartis biedt op NeuTec Pharma

LONDEN - Het Zwitserse farmacieconcern Novartis heeft woensdag een bod uitgebracht van 305 miljoen pond sterling, 442 miljoen euro, op het Britse biotechnologiebedrijf NeuTec Pharma.

NeuTec is gespecialiseerd in medicatie tegen besmettelijke infecties die patiënten in ziekenhuizen kunnen oplopen. Deze ziektes zijn vaak moeilijk behandelbaar.

Europese markt

NeuTec wacht momenteel op toestemming om zijn middel Mycograb op de Europese markt te mogen brengen. Dit medicijn is bedoeld om een dodelijke vorm van vaginale infectie te bestrijden. Ook wordt momenteel een medicijn tegen stafylokokken-bacteriën

getest.

Aandeel

Volgens Novartis staan het bestuur van NeuTec en aandeelhouders met 39 procent van de stukken achter de overname. Novartis

biedt 10,50 pond per aandeel NeuTec. Het aandeel NeuTec steeg dinsdag op de effectenbeurs in Londen liefst 84 procent in waarde nadat het bedrijf bevestigde in overnamegesprekken verwikkeld te zijn. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.